Έτοιμη η ομάδα του Δ. Παπαστεργίου για να αναλάβει έργο

Δόθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις από τον επικεφαλής της σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε

foto_2

Η νέα δημοτική αρχή δεν προτίθεται να αναλάβει χωρίς να έχει κάνει την απαραίτητη προεργασία. Δεν δικαιούται να εφευρίσκει δικαιολογίες για να μην προχωρούν δράσεις προς όφελος των δημοτών. Επιδιώκει, επιθυμεί και προωθεί ήδη, με συντονισμένες ενέργειες, την ενημέρωση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, την ανάλυση της κατάστασης, την επεξεργασία των θέσεων με βάση την πραγματικότητα και την απόφαση να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Έτσι στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε χθες, 25 Ιουνίου, η συνάντηση της νέας δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Προηγήθηκαν συναντήσεις του κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς και των νέων συμβούλων, με αιρετούς της νυν δημοτικής αρχής και υπηρεσιακούς παράγοντες.

foto_3

Η συζήτηση στη χθεσινή συνάντηση στράφηκε σε θέματα:

– συμπεριφοράς και στάσης των αιρετών προς τους δημότες, τους υπαλλήλους και τα στελέχη του Δήμου

– σε θέματα διαφάνειας, αξιοπιστίας και συνέπειας λόγων και πράξεων των αιρετών

– σε θέματα σχέσεων και αντικειμενικής ενημέρωσης των εκπροσώπων των ΜΜΕ

– σε θέματα σχέσεων των αιρετών μεταξύ τους, κ.α.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να ταράξει τα νερά της κατάστασης σε ότι αφορά την διοίκηση του Δήμου. Η ολότητα και η πυκνότητα των νέων αρμοδιοτήτων, που συντίθενται και συμπλέκονται μέσα από δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις, απαιτούν τη δημιουργία ενός μοντέλου διοίκησης που θα ανταποκρίνεται σε κάθε δυσκολία.

foto_4

Έτσι, ο Δήμος Τρικκαίων από την 1η Σεπτεμβρίου σπάει τα στεγανά της συνήθειας και δημιουργεί:

α.  Νέο μοντέλο διοίκησης, με εισαγωγή σύγχρονων μορφών, για την αποδοτικότερη και πιο ευέλικτη λειτουργία των υπηρεσιών, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη.

β. Εισαγωγή του θεσμού των «εντεταλμένων συμβούλων» από την πλειοψηφούσα παράταξη

δ. Αξιοποίηση της Δημοτικής Κοινότητας με την παραχώρηση ουσιωδών αρμοδιοτήτων στα μέλη της

ε. Καθιέρωση «Ομάδων έργου» που θα συνδράμουν το έργο των αντιδημάρχων

στ.: Ίδρυση δύο αντιδημαρχιών Περιφέρειας

Όλες οι σχετικές ανακοινώσεις, που δεν θα περιλαμβάνουν μόνο τις παραπάνω ρηξικέλευθες αλλαγές, θα γίνουν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Τέλος, μια από τις άμεσες προτεραιότητες του κ. Παπαστεργίου, είναι η πλήρωση της θέσης του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης». Ο θεσμός εισήχθη από τον «Καλλικράτη», με στόχο να επιλύονται διαφορές μεταξύ πολίτη και δημοτικών υπηρεσιών, αλλά και να διατυπώνονται προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Αυτό ακριβώς το δίπτυχο, προϋποθέτει και «επιβάλλει» τη συνεργασία των δομών και των φορέων της κοινωνίας, μαζί με την αξιοποίηση των υπαρχόντων θεσμών. Είναι, επομένως, ένα δίπτυχο – πυλώνας της πολιτικής του κ. Παπαστεργίου, για την αξιόπιστη εφαρμογή της εντολής που έδωσε πριν έναν μήνα ο τρικαλινός λαός.