Ανακοινώθηκαν οι θέσεις ευθύνης για την νέα Δημοτική περίοδο 2014-2019 από τον κ. Παπαστεργίου

Τους στενούς του συνεργάτες με τους οποίους θα διοικήσει το δήμο Τρικκαίων, μέσα σε πνεύμα συλλογικότητας και συνεργασίας, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου ο νέος δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Όπως τόνισε «πρόκειται για την αρχή μιας νέας περιπέτειας, ενός ταξιδιού με ευθύνες που τώρα ξεκινούν».

Στάθηκε στο στοιχείο της συλλογικότητας που πρέπει να διαπνέει τη νέα δημοτική αρχή, με τη συμμετοχή και μελών του συνδυασμού,«δεν θα διοικήσει μόνος του ο δήμαρχος ή οι αντιδήμαρχοι», ανέφερε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει ότι θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας που θα πλαισιώσουν την όλη προσπάθεια.

Το μήνυμα των εκλογών επισήμανε ήταν η επανεκκίνηση και με την επιλογή των αντιδημάρχων και των προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών «προσπαθήσαμε να παντρέψουμε την εμπειρία με την νεανικότητα».

Στάθηκε επίσης και σε στελέχη του συνδυασμού που έκαναν …πίσω για να βγουν μπρος νέα παιδιά, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι αντιλαμβάνονται τα μηνύματα της κοινωνίας.

Τέλος επισήμανε ότι «άμεσος στόχος μας είναι να καταφέρουμε να οργανώσουμε και πάλι το δήμο καθώς το υπάρχον οργανόγραμμα λειτουργίας του δήμου δεν καλύπτει τις ανάγκες».

Η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου θα γίνει στις 26 Αυγούστου, πιθανότατα σε ανοιχτό χώρο (Μύλος Ματσόπουλου), ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους προέδρους όλων των τοπικών κοινοτήτων με θέματα που απασχολούν τα χωριά.

Οι αντιδήμαρχοι

Με εξαίρεση τους Χρήστο Αναστασίου και Αλέκο Πολυμερόπουλο που έχουν δοκιμαστεί σε θέσεις ευθύνες στην αυτοδιοίκηση οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι είναι νέα πρόσωπα.

Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναλαμβάνει ο οικονομολόγος Μιχάλης Μπάρδας. Γραμματέας του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Στην αντιδημαρχία Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νέων τοποθετείται η μηχανολόγος μηχανικός Βασιλένα Μητσιάδη.

Τη θέση του αντιδημάρχου Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων- Καινοτομίας – Τουρισμού – Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Τόμης Κυρίτσης απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και σήμερα ιδιοκτήτης διαφημιστικού γραφείου.

Στην αντιδημαρχία Ποιότητας ζωής και Περιβάλλοντος τοποθετείται ο Γιάννης Κωτούλας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Νομού Τρικάλων.

Την αντιδημαρχία Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών αναλαμβάνει η Χρυσάνθη Γάλλου- Δαλκαφούκη που στο παρελθόν είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εμπορίου τοποθετείται ο Χρήστος Αναστασίου, πρώην αντινομάρχης και νομαρχιακός σύμβουλος και στον τομέα καθημερινότητας και καθαριότητας ο Αλέκος Πολυμερόπουλος, που είχε διατελέσει στο παρελθόν στην ίδια θέση.

Συστήνονται επίσης δύο αντιδημαρχίες για την περιφέρεια του δήμου. Την περιφέρεια ανατολικού τομέα (ΔΕ Παραληθαίων- Παληοκάστρου – Εστιαιώτιδας- Μ. Καλυβίων) και ΚΕΠ αναλαμβάνει ο Ηλίας Παπανικολάου, καθηγητής φυσικής αγωγής. Επίσης στον τομέα του θα έχει τα αγροτικά ζητήματα.

Στην Περιφέρεια δυτικού τομέα (ΔΕ Φαλώρειας – Κόζιακα – Καλλιδένδρου) και Ανάπτυξης υπαίθρου τοποθετείται ο Κίμων Αναστασόπουλος, που είχε διατελέσει δήμαρχος στον πρώην Καποδιστριακό δήμο Κόζιακα.

Οι θέσεις θα είναι άμισθες για τους κ.κ. Κωτούλα, Αναστασίου και Πολυμερόπουλο.

Το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τεχν. Υπηρεσιών & Προγρ/σμού, καθώς και τα τμήματα Υπηρεσιών Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος, θα παραμείνουν στην αρμοδιότητα του κ. Δημάρχου

Πρόεδροι Οργανισμών

Ως πρόεδροι Οργανισμών και λοιπών φορέων του δήμου τοποθετούνται οι:

(α) e – Τρίκαλα: Χριστόφορος Ρόμπος

(β) ΔΕΥΑΤ: Σωτήρης Σακκάς

(γ) Αστική Ανάπτυξη ΑΕ: Δημήτρης Παζαΐτης

(δ) Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων: Ντίνα Δήμα

(ε) Κέντρο Έρευνας Μουσείου Τσιτσάνη: Έφη Λεβέντη

(στ) Σχολικές Επιτροπές Α’θμιας & Β’θμιας Εκπαίδευσης: Ελένη Αυγέρου

Εφ. Ενημέρωση