Γεωργοί και κτηνοτρόφοι στο πλευρό του Παπαστεργίου

Γεωργοί και κτηνοτρόφοι στο πλευρό του Παπαστεργίου

Ελληνόκαστρο, Πλάτανος και Κρηνίτσα δίνουν αυτοδυναμία και στηρίζουν τον Δήμαρχο για τα έργα της επόμενης τετραετίας

Με ομιλίες σε Ελληνόκαστρο, Πλάτανο και Κρηνίτσα, ο Δημήτρης Παπαστεργίου την Κυριακή 12 Μαΐου έδειξε τον δρόμο της στήριξης στους αγρότες μας. Τα χωριά με πληθυσμό που παραμένει στον τόπο του, που επιμένει να αγωνίζεται, που αναζητά νέους τρόπους για τη βελτίωση της ζωή του, ψήφισαν Παπαστεργίου. Όχι μόνο για τα έργα που έκανε ο Δήμος Τρικκαίων τα προηγούμενα χρόνια. Οχι μόνο για τις λύσεις σε απλά, καθημερινά ζητήματα. Αλλά κυρίως για τα έργα και της επόμενης τετραετίας. Εργα κοστολογημένα, έργα σχεδιασμένα, τόσο για τους αγρότε,ς όσο και για την καθημερινότητα.

Στο Ελληνόκαστρο, ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε σε μικρές παρεμβάσεις: από την εγκατάσταση ίντερνετ και το νερό, μέχρι τις ποτίστρες, την επισκευή της γεώτρησης, τις βελτιώσεις σε παιδική χαρά, πρώην δημοτικό σχολείο, γήπεδο μπάσκετ κ.α. Εστίασε στη λήψη μέτρων στη διάρκεια των δύσκολων χειμώνων στην περιοχή, ενώ συζήτησε θέματα για τη νέα παιδική χαρά, το αγροτικό ιατρείο, και συνολικότερα την επίλυση του προβλήματος ύδρευσης, μαζί με ζητήματα που αφορούν κυρίως τους κτηνοτρόφους.

Στον Πλάτανο, το χωριό των ηρώων Ελευθέριου Ντάσκα και Γεώργιου Νάκου, η υποδοχή ήταν εξαιρετική και πάλι. Οι κάτοικοι στην πλατεία δεν στάθηκαν στο πλήθος των έργων που έγιναν, που τα γνωρίζουν, που τα βιώνουν (υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου και επεκτάσεις προς κτηνοτροφικές μονάδες, νέο  οστεοφυλάκιο, ανακαίνιση στο πρώην δημοτικό σχολείο, αίθουσα για τον πολιτιστικό σύλλογο, γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου, θερινό  πρόγραμμα εκμάθησης πληροφορικής, νέα παιδική χαρά, περίφραξη υδραγωγείων, εξωραϊσμό του ΚΑΠΗ). Στάθηκαν στο μεγάλο έργο της ολοκλήρωσης της μελέτης του αποχετευτικού δικτύου Πλατάνου και τη μελέτη του βιολογικού καθαρισμού, που λύνουν τεράστια προβλήματα σε ολόκληρη την περιοχή. Συζήτησαν με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και τα στελέχη της «Επανεκκίνησης» θέματα καθημερινότητας αλλά και θέματα για την άρδευση, προς όφελος των αγροτών. Οφελος θα έχουν οι αγρότες επίσης και από το νέο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας, καθώς και ασφαλτοστρώσεων τμημάτων του οδικού δικτύου εντός του οικισμού.

Στην Κρηνίτσα, που είναι τόσο κοντά στα Τρίκαλα, τα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου, οι καθαρισμοί καναλιών, η νέα παιδική χαρά, οι συντηρήσεις και οι διαμορφώσεις χώρων, η κατασκευή του ενισχυτικού αγωγού Κρηνίτσας – Παλαιοπύργου, είναι έργα του Δήμου Τρικκαίων, έργα Παπαστεργίου. Και τις επόμενες ημέρες, εγκαθίσταται ο εργολάβος   για την ανάπλαση της πλατείας μπροστά από το κοινοτικό κατάστημα και την ενοποίηση του χώρου.

Αρκούν; Όχι, είπε ο Δημήτρης Παπαστεργίου. Θέλουμε να κάνουμε κι άλλα έργα. Θα κάνουμε κι άλλα έργα, για όλους τους κατοίκους, χωρίς διακρίσεις, όπως κάναμε τόσα χρόνια. Ο Δήμος μας ακούγεται, ο Δήμος μας προχωρά μπροστά. Αλλά ταυτόχρονα κοιτάμε τα χωριά μας, δίνουμε πρώτη προτεραιότητα στον αγωνιστή κάτοικο των χωριών μας. Και όλοι μαζί, πάμε τα Τρίκαλα μπροστά!!!