Δημ. Παπαστεργίου: Επτά σημεία για ποιότητα στη ζωή μας

Προτάσεις στους τρικαλινούς δημότες, απευθύνει και υποβάλλει ο Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο συνδυασμός Επανεκκίνηση Τώρα ήδη έχει επεξεργαστεί τις βασικές αρχές στον τομέα της Ποιότητας Ζωής. Τομέα που απασχολεί άπαντες, είτε ως προς τη βίωση της φύσης, είτε ως προς το κυκλοφοριακό, είτε ως προς μικρές, καθημερινές πτυχές μιας αναζητούμενης ποιότητας. Οι αρχές αυτές, όπως ήδη έχουν παρουσιαστεί και περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.trikalarestart.gr, είναι:

«Μέσα στη γενικότερη μιζέρια μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Αρκεί να θέλουμε όλοι μας, Δήμος και δημότες, να το στηρίξουμε.

Αστικό και περιαστικό πράσινο, ποτάμια, δημόσιοι χώροι, προσβασιμότητα και ποδήλατο είναι στις άμεσες προτεραιότητες, επανεκκινώντας το ενδιαφέρον μας. 

Υπάρχουν μοναδικά σημεία στην πόλη και τα χωριά όπως το πλατανόδασος στο Διαλεχτό και ο υδροβιότοπος στο Μικρό Κεφαλόβρυσο, που όμως δεν τα έχουμε εκμεταλλευτεί, δεν τα έχουμε αξιοποιήσει, δεν ενδιαφερόμαστε για αυτά, πιθανώς δεν τα γνωρίζουμε καν.

Προτείνουμε…

Ειδική υπηρεσία για το πάρκο του Αη Γιώργη και τον προφήτη Ηλία στα Τρίκαλα

Μονοπάτια περιπάτου στις όχθες του Ληθαίου και του Αγιαμονιώτη, με επαρκείς προσβάσεις για όλους και φωτισμό.

Ειδική μέριμνα, γιατί όχι και υπηρεσία για τις παιδικές χαρές. Παιδικές χαρές περιφραγμένες, με πιστοποιήσεις, συστηματική συντήρηση και φωτισμό.

Πάμε να φτιάξουμε νέες πολιτικές για το ποδήλατο. Το ποδήλατο είναι στους σχεδιασμούς μας και όπου χρειαστεί θα πάρουμε γενναία μέτρα καταργώντας ακόμη και λωρίδες στάθμευσης προκειμένου να δημιουργήσουμε ασφαλείς ποδηλατικές διαδρομές πχ. προς τα σχολεία. Το ποδήλατο πρέπει να γίνει το επίσημο μέσο μετακίνησης των Τρικάλων. Αν όχι εδώ, τότε που;

Νομίζω επίσης πως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να βάζουμε περισσότερο πράσινο στους σχεδιασμούς μας και λιγότερο μπετό. Και να σχεδιάσουμε εκ νέου ένα πρόγραμμα φύτευσης δέντρων και ειδικά μεγάλων δέντρων.

Μεγάλο στοίχημα και ο ζωολογικός κήπος. Θα το επιχειρήσουμε και θα το πετύχουμε να κάνουμε τον προφήτη Ηλία σημείο συνάντησης των οικογενειών τα Σαββατοκύριακα με δράσεις γύρω από τον Κήπο, με βιωματικά σεμινάρια, χρήση ΑΠΕ για τη λειτουργία του, ντοκιμαντέρ, παιχνίδια, διαδρόμους για ποδήλατο βουνού ή περπάτημα… Ενδιαφέρον και φρέσκιες ιδέες χρειάζεται.

Και για να πάω σε εξίσου σημαντικά και πιο βαριά θέματα, τι γίνεται με τον γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό ή με την τροποποίηση της ΖΟΕ; Βλέπετε ότι πολλά θέματα δεν είναι θέματα που χρειάζονται χρήματα. Απλώς χρειάζονται ενδιαφέρον και όρεξη για τρέξιμο.

Για να ζήσουμε όλοι καλύτερα, πρέπει να τηρήσουμε κάποιους κανόνες. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και οι καλές συμφωνίες, τους όμορφους Δήμους. Η κοινωνική αγένεια ενοχλεί. Ενοχλούν αυτοί που κολλάνε αφίσες παντού, αυτοί που ρυπαίνουν, αυτοί που παρκάρουν οπουδήποτε και τους αφήνουμε να το ξανακάνουν, αυτοί που δεν σέβονται τον συντοπίτη τους. Σε αυτά τα φαινόμενα δεν θα κάνουμε πίσω».

Πηγή: Trikkipress.gr