Δ. Παπαστεργίου : «Το αύριο του Δήμου μας, δεν μπορεί να περιμένει!»

Συνέχεια των επαφών του υποψηφίου Δημάρχου σε υπηρεσίες και χώρους εργασίας.

«Αλωνίζει» τον Δήμο Τρικκαίων ο Δημήτρης Παπαστεργίου. Καθημερινώς ενημερώνεται, ακούει, καταγράφει, ολοκληρώνει τον σχεδιασμό, ιεραρχεί λύσεις. Μαζί με τους συνεργάτες του, τους υποψηφίους συμβούλους, έχουν κατανοήσει ότι μόνο με σκληρή δουλειά θα δρομολογηθεί νέα πορεία στον Δήμο Τρικκαίων.

Γι’ αυτό και χθες το πρωί, επισκέφθηκε αρχικώς το τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ. Συνομίλησε με τους ηλεκτρολόγους της επιχείρησης, με τους περισσότερους από τους οποίους είχε στενές σχέσεις, λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης με τα φωτοβολταϊκά. Αμέσως μετά, επισκέφθηκε το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ στον Αη Γιώργη, όπου διαπίστωσε τη δουλειά που γίνεται στην «καρδιά» της επιχείρησης.

Στη συνέχεια,  επισκεπτόμενος το 7ο Γυμνάσιο, με αφορμή την εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, επισήμανε ότι τέτοιες δράσεις αποτελούν σημαντική προσφορά, υπενθυμίζοντας και τις σχετικές προτάσεις του συνδυασμού για την αγωγή υγείας στον Δήμο μας. Ακολούθησε η επίσκεψη των εγκαταστάσεων της εταιρίας Τσιλιλής Α.Ε., όπου έγινε επισταμένη ενημέρωση για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται, καθώς και για τα προϊόντα της.

Ακολούθως, σειρά είχαν υπηρεσίες που έχουν την έδρα τους στα Τρίκαλα: Δικαστήρια, Ειρηνοδικείο, και Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σε αυτή, εκτός από τις συναντήσεις με το προσωπικό, έγινε ουσιαστική συζήτηση με τον Διοικητή κ. Αντώνη Σπανό, για την υλοποίηση κοινών δράσεων Δήμου – ΠΥ, είτε για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης των πυρκαγιών, είτε για την προετοιμασία όλων, σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών. IMG_1119
Το πρωινό πρόγραμμα των επαφών του ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, όπου η πρόεδρός του, κ. Ντίνα Δήμα, αφού υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά, υποψήφιος Δήμαρχος επισκέπτεται το Εργατικό Κέντρο, τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης των κοινωνικών δομών του Δήμου (παιδικοί σταθμοί, «Βοήθεια στο σπίτι»), ενώ από μέλη του ΔΣ τέθηκαν επί τάπητος και άλλα θέματα όπως η επίλυση των εργασιακών θεμάτων του Δήμου, η αποπληρωμή συμβασιούχων, η σύσταση στον Δήμο ειδικού τμήματος ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ το μέλος του ΔΣ Παν. Διαμαντόπουλος ζήτησε να γίνει σεβαστή η όποια δικαστική απόφαση προκύψει για τους απολυμένους της ΔΕΥΑΤ, η οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα.

«Μετά από όλες αυτές τις επισκέψεις, γίνεται σαφές ότι η διαχείριση των ζητημάτων της πόλης, δεν είναι παιχνίδι. Χρειάζεται συνεχής κινητικότητα, γνώση, ισχυρό επιτελείο συνεργατών, ενημέρωση. Χρειάζεται μια δημοτική αρχή που να γυρνά στην πόλη και στα χωριά, να έχει άμεση επαφή με την καθημερινή κατάσταση. Χρειάζεται μια δημοτική αρχή που θα ιεραρχεί τα προβλήματα και θα προωθεί λύσεις, σε συνεργασία με τους κάθε φορά ενδιαφερόμενους». Αυτά δήλωσε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, απευθυνόμενος αστα μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου.