Συνάντηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων στον Δήμο μας.

Επανεκκίνηση στην καθημερινότητα από τον συνδυασμό του Δημ. Παπαστεργίου. Συνάντηση με συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων στον Δήμο μας.

–  Άμεσα μέτρα για την προστασία των ανθρώπων και των αδέσποτων.

–  Δράσεις, στο πλαίσιο της νομοθεσίας, για τη φροντίδα των αδέσποτων.

–  Σεβασμός στη ζωή και μέτρα πρόληψης.

Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί άξονες, στους οποίους θα κινηθεί ο συνδυασμός «Επανεκκίνηση Τώρα», αναφορικά με το πρόβλημα των αδέσποτων, στην πόλη και τα χωριά του Δήμου μας.

Σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κτηνιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, κ. Σωτήρη Κούσση, ο υποψήφιος Δήμαρχος, Δημήτρης Παπαστεργίου και μέλη του συνδυασμού, συνομίλησαν για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα.

Τόσο η προστασία των ανθρώπων – ειδικά των μικρών παιδιών – όσο και των ίδιων των ζώων, αποτελεί τη βάση των ενεργειών που άμεσα πρέπει να υλοποιηθούν. Κυρίως, επιβάλλεται να:

-επαναλειτουργήσει το Δημοτικό Κτηνιατρείο, καθώς, μετά την λύση της συνεργασίας με την κτηνίατρο που το στελέχωνε, παραμένει άδειο.
-καταγραφεί και ελεγχθεί όλο το υπάρχον υλικό και εργαλεία, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν
-κινητοποιηθούν – σε πρώτη φάση – εθελοντές κτηνίατροι και μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Αργος», για ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για τα αδέσποτα: περισυλλογή – έλεγχος – εμβολιασμός κατά της λύσσας – στείρωση κυρίως των    αρσενικών – ηλεκτρονική σήμανση και απόδοση στο περιβάλλον.

Η απαιτούμενη συνεργασία Κτηνιατρικού Συλλόγου (για την επιστημονική κατάρτιση) – Δήμου Τρικκαίων (για αγορά φαρμάκων και άλλων υλικών) αποτελεί συστατικό στοιχείο για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Απαραίτητη, φυσικά, είναι η εκ νέου σύναψη σύμβασης με κτηνίατρο, για τη στελέχωση του Δημοτικού Κτηνιατρείου και τη μόνιμη παροχή φροντίδας στα αδέσποτα, προκειμένου να περιοριστεί το πρόβλημα που εμφανίζεται και να μη διαπιστώνονται θλιβερά φαινόμενα. Εξάλλου, θάνατοι ζώων, όπως αυτός της τίγρης στον Ζωολογικό μας Κήπο, σε περίπτωση που δεν υπάρχει κτηνιατρική παρακολούθηση, δεν αποτελούν ευχάριστη είδηση για μια κοινωνία που επιδιώκει να αναδιαμορφώνει τους κανόνες πολιτισμικής συμπεριφοράς της.