Η εξωστρέφεια του Δήμου και τα έργα στην Πράσινη Γωνιά

Η εξωστρέφεια του Δήμου και τα έργα στην Πράσινη Γωνιά

 

Σε μια πλατεία – σύμβολο της εξωστρέφειας του Δήμου Τρικκαίων και των καλών πρακτικών συνεργασίας μίλησε το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαΐου 0 Δημήτρης Παπαστεργίου. Στην πλατεία Amberg στην Πράσινη Γωνιά, εκεί, όπου τα παιδιά της περιοχής παίζουν στα σύγχρονα παιχνίδια που χάρισαν οι Γερμανοί αδελφοί των Τρικάλων (οι δύο πόλεις είναι αδελφοποιημένες). Εκεί, όπου οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στο τμήμα αριστερά της οδού Καλαμπάκας, η νέα παιδική χαρά, η ολοκλήρωση της εισόδου από τα δυτικά των Τρικάλων, οι εργασίες στο Α κοιμητήριο, η ανακατασκευή του παρκέ στο 12ο Δημοτικό Σχολείο, η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς – κηδεμόνες για όλα τα σχολεία της περιοχής με πλήθος παρεμβάσεων, δίνουν νέο, διαφορετικό «αέρα» στην περιοχή.

Η Πράσινη Γωνιά και συνολικά η δυτική πλευρά της πόλης έχει αλλάξει όψη. Όπως ακριβώς τα Τρίκαλα! Τα Τρίκαλα
– της προβολής (αλήθεια, ποιον ενόχλησε η ανέξοδη και δωρεάν προβολή του Δήμου μας, αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Παπαστεργίου),
– του τουρισμού (νέα επαγγέλματα και ευκαιρίες απασχόλησης δημιουργήθηκαν με τον Μύλο των Ξωτικών)
– των ευκαιριών (με το Σχέδιο Ασκληπιός, τον Ιαματικό Πόρο Ριζώματος, το GiSeMi την αγροδιατροφή)
– των νέων τεχνολογιών (η ΕΕ συμπεριλαμβάνει τα Τρίκαλα σε πιλοτικά της προγράμματα)
– των 78,6 εκ. ευρώ σε 67 έργα & δράσεις
– των 17 έργων και δράσεων κοινωνικής πολιτικής, προϋπολογισμού 11,9 εκ. ευρώ
των δεκάδων αθλητικών έργων, του ανακατασκευασμένου Κολυμβητηρίου, του ανανεωμένου Πάρκου Αη Γιώργη, του νέου πάρκου στη Σωτήρα, των αναπλάσεων στο «νησάκι» του Αγιαμονιώτη
– του πολιτισμού και των πάνω από 550 εκδηλώσεων τα καλοκαίρια, στο Μουσείο Τσιτσάνη, στον Μύλο Ματσόπουλου, με το Δημοτικό Ωδείο, τη Δημοτική Φιλαρμονική, τη Δημοτική Χορωδία, όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους στην πόλη και τα χωριά μας!
Όλα αυτά στα Τρίκαλα, η «Επανεκκίνηση» τα συνεχίζει από τις 27 Μαΐου. Η δύναμη από την πρώτη Κυριακή, δίνει δύναμη για συνέχιση όσων εργάστηκαν, έτρεξαν, έφεραν τα Τρίκαλα μπροστά!!!
Μαζί ξανά για τον Δήμο που αγαπάμε!