Η «Επανεκκίνηση» των αθλητικών χώρων του Δήμου αποτελεί προτεραιότητα για τον συνδυασμό του Δημήτρη Παπαστεργίου

Συνάντηση με ανθρώπους του αθλητισμού

Η αγωγή υγείας και η προώθηση του αθλητισμού, ως πυλώνες για τη βελτίωση της υγείας των δημοτών μας, έχουν ήδη πιστοποιηθεί εδώ και καιρό στον συνδυασμό «Επανεκκίνηση Τώρα!».

 Τόσο με τις συναντήσεις και τον σχεδιασμό προγραμμάτων με τη ΣΕΦΑΑ (το ΤΕΦΑΑ, που έχει αλλάξει ονομασία), όσο και με την πραγματοποίηση ημερίδας για την «Τοπική Αυτοδιοίκηση- Παροχή Υπηρεσιών Άσκησης και Υγείας». Αλλά και η ειδικότερη αντιμετώπιση των θεμάτων τη Άθλησης και της Υγείας, έχουν καταγραφεί αναλυτικά με το πρόγραμμα του συνδυασμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.trikalarestart.gr

 Χθες, ο Δημήτρης Παπαστεργίου συναντήθηκε στον Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων με προπονητές συλλόγων που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Η συνομιλία με τους κ. Κώστα Σγάρα, Δημήτρη Σούλα και Γιάννη Κοντονάσιο, αφορούσε σε ζητήματα άθλησης στον Δήμο μας. Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Παπαστεργίου, μαζί με τους προπονητές, είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις του σταδίου και των γύρω χώρων.

 Η διαπίστωση του κ. Παπαστεργίου ήταν απογοητευτική: Οι αθλητικές
εγκαταστάσεις είναι τελείως εγκαταλειμμένες. Ανυπαρξία θέρμανσης και εξαερισμού σε χώρους προπόνησης παιδιών. Απαξιωμένα (μένουν κλειδωμένα!) μηχανήματα αξίας για το εργομετρικό κέντρο. Ανυπαρξία στοιχειωδών υποδομών, όπως έστω ένα φαρμακείο για την έκτατη ανάγκη. «Όλα αυτά είναι μάλλον φυσιολογικό αποτέλεσμα του τρόπου αντιμετώπισης του αθλητισμού από την παρούσα δημοτική αρχή: δηλαδή ως εχθρός», δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.

 «Οι θέσεις είναι σαφείς. Ο σχεδιασμός υπάρχει. Η διάθεση υπάρχει. Τα χρήματα προέρχονται από συγκεκριμένα προγράμματα. Ο Δήμος Τρικκαίων», συνέχισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, καταλήγοντας : «αποκτά πλέον τη σημασία στον αθλητικό τομέα που απαιτούν οι κάτοικοι, οι σύλλογοι, οι επαγγελματίες αθλητές, οι αθλούμενοι. Μαγικές λύσεις σε μία ημέρα, δεν υπάρχουν. Αλλά με το συγκεκριμένο μας πρόγραμμα, αλλάζουμε την κατάσταση. Δρομολογούμε τη να πορεία. Πάμε μπροστά τον Δήμο και στον αθλητισμό!».