Η «Επανεκκίνηση Τώρα» συγχαίρει τους μαθητές του προγράμματος Ecomobility

Ο συνδυασμός «Επανεκκίνηση Τώρα», σταθερά προσηλωμένος στη δημιουργία βιώσιμης πόλης και αλλαγής της νοοτροπίας, αλλά και των τρόπων μετακίνησης των δημοτών,
σ υ γ χ α ί ρ ε ι
τους μαθητές και τους υπεύθυνους καθηγητές των 2ου και 3ου Γυμνασίου Τρικάλων, καθώς και του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ECOMOBILITY, για την παρουσίαση των εργασιών

Οι μαθητές, μετέχοντας στο ομώνυμο πρόγραμμα, «όργωσαν» την πόλη και, μετά τις διαπιστώσεις – δράσεις τους, ανέλυσαν τα συμπεράσματα που εξήγαγαν, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.

Θίγοντας τα αυτονόητα, σχετικά με την προσβασιμότητα, την ποιότητα ζωής και την οικολογική μετακίνηση των κατοίκων του Δήμου μας, απέδειξαν ότι εκλείπει η εμπιστοσύνη με την οποία οφείλουμε να τους περιβάλλουμε. Οι φρέσκες ιδέες και τα οράματα για αλλαγή, προέρχονται από τη νεολαία – αρκεί να την ακούσουμε!

Για τον λόγο αυτόν, τα μέλη του συνδυασμού θα ζητήσουν άμεσα  να συναντηθούν με τους υπεύθυνους των ομάδων εργασίας. Στόχος, η διερεύνηση της δυνατότητας, οι προτάσεις τους να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας, γιατί οι βιώσιμες πόλεις εξαρτώνται από τα όνειρα των νέων.

Η «επανεκκίνηση» που χρειάζεται ο Δήμος μας, μπορεί να σχεδιαστεί και να γίνει τρόπος ζωής, και στα θέματα της μετακίνησης, της προσβασιμότητας, του σεβασμού στο περιβάλλον.