Μεγάλες οι συγκεντρώσεις σε όγκο και σε παλμό του Δ. Παπαστεργίου σε Φωτάδα & Κ. Ελάτη

Μια μεγάλη συγκέντρωση προεξοφλεί, όχι απλώς τη νίκη, αλλά και την ανάγκη για επίλυση προβλημάτων. Οι συνδημότες από τη Φωτάδα κατέκλυσαν τον χώρο της ομιλίας του Δημήτρη Παπαστεργίου, θέτοντας πλήθος ζητημάτων και καταδεικνύοντας τα προβλήματα που υφίστανται στα χωριά του Δήμου μας.

fotada-2

 Η επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου και μελών του συνδυασμού του, ανέδειξε τη σοβαρότητά τους. Σε πρώτη προτεραιότητα, τίθενται τα εξής:

– Καθαριότητα & φωτισμός

– Αναμόρφωση πάρκου και περίφραξη παιδικών χαρών

– Άμεση ολοκλήρωση της οδού προς Διαλεκτό σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

– Ώθηση σε κτηνοτροφία – γεωργία με πραγματοποίηση σεμιναρίων, αλλά και ουσιώδη βοήθεια στη βελτίωση βοσκοτόπων μέσω σχετικών προγραμμάτων

– Τοποθέτηση καθρεφτών κυκλοφορίας, όπου απαιτείται εντός του οικισμού

– Ολοκλήρωση πεζοδρομίων

– Ολοκλήρωση αποχέτευσης ομβρίων

– Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις αθλητικές εγκαταστάσεις και αδειοδότησή τους

– Επιλεγμένες ασφαλτοστρώσεις ουσίας, όπου απαιτείται

– Αξιοποίηση της παραποτάμιας περιοχής μέσω του ποδηλατοδρόμου που θα φτάσει στο Πλατανόδασος του Διαλεκτού, μία εξαιρετική τουριστική διαδρομή που θα μπορούσε να προσφέρει άθληση, αναψυχή αλλά και θέσεις εργασίας.

 Η δε επίσκεψη του κ. Παπαστεργίου στα διπλανά χωριά, την Αμμουδιά, την Κάτω Ελάτη και το Μέλιγο, ανέδειξε για μια ακόμη φορά το ότι τα θέματα που δημιούργησε ο «Καλλικράτης» και έμειναν χωρίς απάντηση, χρειάζονται σκληρή δουλειά, αλλά με σχεδιασμό και προγραμματισμό, προκειμένου να επιλυθούν.

fotada-3

Η απογοήτευση των κατοίκων από την υπάρχουσα κατάσταση ήταν έκδηλη. Τόσο ο πρώην πρόεδρος Κ. Ελάτης, Στεφ. Καλαμαράς, όσο και ο πρώην Δήμαρχος Καλλιδένδρου Κώστας Γκαμπλιώνης, παρέστησαν στη συγκέντρωση. Ενώ στο Μέλιγος ο πρόεδρος της Κ. Ελάτης Γιώργος Καλαμαράς προέβη σε ενημέρωση για την ανάγκη ανάδειξης και αξιοποίησης του χώρου του παλιού πέτρινου δημοτικού σχολείου.

«Είναι πασιφανές, ότι η περιφέρεια του Δήμου μας έμεινε επί τριάμισι χρόνια σε ακινησία» ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, «Στόχος μας, είναι η άμεση λειτουργία ξεχωριστής αντιδημαρχίας για τα χωριά του Δήμο μας. Ως επιτελικό όργανο, που όμως θα λειτουργεί σε επαφή με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου, επιδιώκουμε να υπάρχει μια σαφής αντιστροφή της κατάστασης. Από τις ελλείψεις λάμπας, μέχρι τα προβλήματα με την ύδρευση, τα χωριά μας αντιμετωπίζουν μια κατάσταση που χρειάζεται επανεκκίνηση».