Με την ομάδα του «Μύλου» η χθεσινή σύσκεψη υπό τον Δημήτρη Παπαστεργίου.

Συνεχής η ενημέρωση για θέματα του Δήμου

Μπορεί, εδώ και μέρες, την τοπική ειδησεογραφία να απασχολεί η αναμενόμενη ανακοίνωση του κ. Δ. Παπαστεργίου για τα ονόματα όσων αναλάβουν θέσεις ευθύνης στην νέα δημοτική περίοδο, όμως παράλληλα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος εξακολουθεί να πραγματοποιεί, με εξαντλητικούς ρυθμούς και ωράρια, συνεχείς επαφές και συναντήσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου,  για να ενημερωθεί σε θέματα που θα κληθεί να διαχειριστεί μαζί με την ομάδα του από την 1η Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι ευρεία σύσκεψη στις εγκαταστάσεις του e-Τρίκαλα με ειδικότερο θέμα την δράση του «Μύλου των Ξωτικών» για την περίοδο 2014-2015. Στην σύσκεψη, παρόντες ήταν τα μέλη της περσινής οργανωτικής επιτροπής κ.κ. Γρηγόρης Αβανίδης, Βίκυ Βουρνιά, Γιώργος Βάλλας, Οδυσσέα Ράπτης (από πλευράς e- Τρίκαλα), και ο  κ. Αναστάσιος Κατσιάνης από πλευράς Δήμου Τρικκαίων, ενώ τον κ. Παπαστεργίου συνόδευαν στενοί του συνεργάτες οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συνδράμουν στο φετινό εγχείρημα.

Η συζήτηση, από πλευράς της νέας Δημοτικής αρχής, κινήθηκε σε δημιουργικό κλίμα, επισημαίνοντας στην παρούσα φάση τον συμβουλευτικό της χαρακτήρα, μιας και ακόμη δεν έχουν αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά τους. Άλλωστε αναμένεται τόσο η αλλαγή στη σύνθεση του  ΔΣ του e-Τρίκαλα, αλλά και η συγκρότηση της νέας Οργανωτικής Επιτροπής για τηνφετινή δράση.

Ο κ. Παπαστεργίου, κατά την παρέμβασή του, επεσήμανε την αναγκαιότητα να υπάρξουν όσες αλλαγές κρίνεται ότι θα συμβάλλουν στο να αποκτήσει ο «Μύλος» περισσότερο ενδιαφέρον τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους του Νομού. Πρότεινε δηλαδή να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια, για έναν «Μύλο» πιο διαφορετικό από πλευράς χωροθέτησης, πιο πρωτότυπο και με περισσότερες δράσεις, αλλά και πιο ασφαλή λόγω των επικείμενων εργασιών αποκατάστασης του μηχανολογικού εξοπλισμού του κτιρίου. Επίσης, επεσήμανε, ότι η φετινή προσπάθεια θα πρέπει να κατατείνει σε έναν πιο προσοδοφόρο «Μύλο» για τον Δήμο, όπου το θετικό πρόσημο – πέρα από την όποια προστιθέμενη αξία  – να είναι ορατό και στα άμεσα οφέλη.

Ο Μύλος των Ξωτικών θα πρέπει να καταστεί μια δράση σε «κίνηση», όπου κάθε χρονιά θα ανανεώνεται και θα πρωτοτυπεί, για να αποφύγει την φθορά της ακινησίας και της «συνήθειας», διατηρώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών από το εσωτερικό της χώρας αλλά και το εξωτερικό σε πολύ υψηλά επίπεδα.