Περιφερειακά «σφίγγει» τον κλοιό η επανεκκίνηση…

…με επισκέψεις σε Εργ,. Κατοικίες Σωτήρας, Ριζαριό και μεγάλη συγκέντρωση στο Μεγαλοχώρι.

Η προχθεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση του κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, επανεκκίνησε τον Δήμο μας. Όμως ο συνδυασμός του «Επανεκκίνηση Τώρα» δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες αυτής της συγκέντρωσης. Για τον νεαρό υποψήφιο Δήμαρχο, επανεκκίνηση σημαίνει συνεχής ενασχόληση με τα προβλήματα των κατοίκων.

Όπως αυτά στο Ριζαριό. Όπου άκουσε πολλά από τους κατοίκους για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του βιολογικού καθαρισμού, αλλά και για το φυσικό αέριο, σε έναν συνοικισμό που βρίσκεται τόσο κοντά στην πόλη.

Ειδικά για το Ριζαριό, προέχει η ασφάλεια των κατοίκων. Το ίδιο ισχύει και στις εργατικές κατοικίες της Σωτήρας. Η πρόσβαση των παιδιών στο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και η εκκίνηση διαδικασιών για τη δημιουργία περιφερειακού στη Σωτήρα, είναι οι πρώτες προτεραιότητες. Η δενδροφύτευση, η κατασκευή γηπέδων, ο χώρος συνάθροισης, αποτελούν επίσης σημαντικά θέματα, σε μια περιοχή που για πολλά χρόνια οι εργαζόμενοι ανέμεναν τα σπίτια, αλλά ακόμη δεν έχουν τύχει της δέουσας προσοχής.

Προσοχή η οποία εκλείπει και από το Μεγαλοχώρι, όπου χρειάζεται ολοκλήρωση της αγροτικής οδοποιίας, καθώς και αυτής των βιοτεχνιών. Χρειάζεται άμεσα να δει, επιτέλους, καθαρούς τους δημόσιους χώρους, την περίφραξη του υδραγωγείου, τη μέριμνα για περισσότερους κάδους απορριμμάτων, τη φροντίδα λησμονημένων υποδομών άθλησης και των διδακτηρίων, την ενίσχυση των συλλόγων του χωριού που προσφέρουν στην κοινωνική συνοχή.

megaloxori

Είναι σαφές, πια, ότι ο Δήμος Τρικκαίων δεν μπορεί να περιμένει τις ίδιες πολιτικές. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Χρειαζόμαστε άμεσα την επανεκκίνηση κάθε προσπάθειας, σε κάθε σημείο του Δήμου μας. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Έχουμε τη διάθεση, τη θέληση, το σχέδιο και το όραμα. Μόνο μας μέλημα, η προκοπή του τόπου μας. Προχωρούμε με δύναμη, προχωρούμε με στόχο. Από το βράδυ της Κυριακής, ενώνουμε τους δημότες και ξεκινούμε τη μεγάλη προσπάθεια!».