Πρώτη μετεκλογική συνάντηση Παπαστεργίου – Λάππα στο Δημαρχείο

Φουλάρει τις μηχανές η «Επανεκκίνηση» για την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή

Συναντήθηκε σήμερα  ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Χρ. Λάππα, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα του Δήμου αλλά και για ζητήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα δημοτική αρχή, από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και κράτησε περίπου μισή ώρα.

Ο κ. Λάππας ανέλυσε την γενικότερη κατάσταση στο Δήμο και ιδιαίτερα για τα οικονομικά του Δήμου, τις ρυθμίσεις των δανείων, την κατάσταση στο etrikala και τη ΔΕΥΑΤ, τα έργα και τις μελέτες που τρέχουν.

Συμφωνήθηκε να αποσταλεί άμεσα επιστολή, εκ μέρους του κ. Παπαστεργίου, την οποία ο κ. Λάππας θα κοινοποιήσει στις διευθύνσεις των υπηρεσιών του Δήμου, με την οποία θα ζητείται από τους προϊσταμένους αυτών να ενημερώσουν το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο για την κατάσταση της υπηρεσίας τους, τα προβλήματα που πιθανώς αντιμετωπίζουν, αλλά και τις προτάσεις που έχουν.

Συμφωνήθηκε επίσης πως θα η παρούσα δημοτική αρχή θα κρατά ενήμερο τον συνδυασμό του κ. Παπαστεργίου για θέματα που θα απασχολήσουν τον Δήμο μετά την 1η Σεπτέμβρη. Τέτοια είναι οι μελέτες για το νέο ΕΣΠΑ, ο Μύλος των Ξωτικών, το etrikala κ.ά.

Στόχος του κ. Παπαστεργίου είναι, αφού παραληφθούν οι απαντήσεις των προϊσταμένων των διευθύνσεων, να ξεκινήσει όλη η ομάδα της επανεκκίνησης έναν κύκλο επαφών με τις υπηρεσίες, προκειμένου να σχηματοποιηθεί πλήρης εικόνα για την κατάσταση του Δήμου και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Τελειώνοντας την συνάντηση ο κ. Παπαστεργίου τόνισε : «ο Δήμος πρέπει να έχει συνέχεια και δεν πρέπει να υπάρξει κενό μετάβασης από τη μία δημοτική αρχή στην άλλη, οπότε το καλοκαίρι θα πρέπει να το αναλώσουμε σε επαφές προκειμένου να προετοιμαστούμε ανάλογα».

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις μετά την συνάντηση.