«Σφήνα» Παπαστεργίου στις κομματικές υποψηφιότητες στο Δήμο Τρικκαίων

Μέσα στο Νοέμβριο ανακοινώνει το όνομα και τους βασικούς στόχους του συνδυασμού του

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπαστεργίου στο Δήμο Τρικκκκαίων, καθώς κάποιοι αμφισβητούν την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές, κάτι που όμως δεν ισχύει, αφού ο ίδιος έχει πάρει εδώ και καιρό την απόφασή του να κατέβει στις δημοτικές εκλογές.

Ο πρώην αντιδήμαρχος μπαίνει σφήνα στις κομματικές υποψηφιότητες δημάρχων, ταράζοντας τα κομματικά νερά, καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε στη «Νέα Σελίδα», ούτε επιζητά και ούτε επιδιώκει κομματική στήριξη από κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα.

Η προσπάθεια του ίδιου και των ανθρώπων που τον πλαισιώνουν είναι υπεράνω κομμάτων και ο συνδυασμός του θα είναι ανεξάρτητος.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι Τρικαλινοί που στηρίζουν την υποψηφιότητά του προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους, αλλά τους αφήνουν στην άκρη, καθώς πιστεύουν στην ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πρέπει να διαχειρίζεται τα τοπικά θέματα χωρίς κομματικούς πάτρωνες και καθοδηγήσεις.

Ηδη υπάρχει ένας πυρήνας 30 περίπου ατόμων, νέων κυρίως που δεν έχουν ασχοληθεί μέχρι σήμερα με τα κοινά.

Εξάλλου ο Δημήτρης Παπαστεργίου ποντάρει πολιτικά ιδιαίτερα στη νεολαία στην οποία και λόγο ηλικίας, είναι 40 ετών (είχε γενέθλια το περασμένο Σάββατο), βρίσκεται πιο κοντά αντιλαμβανόμενος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν θέση στο  εγχείρημα και έμπειροι άνθρωποι που είναι  καταξιωμένοι στον επαγγγελματικό τους χώρο, γνωστοί και αναγνωρίσιμοι στην τοπική κοινωνία.

Το όνομα και η επίσημη ανακοίνωση

Στο μεταξύ, ο Δημ. Παπαστεργίου έχει καταλήξει και στο όνομα του συνδυασμού του με τον οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των Τρικαλινών, αλλά για ευνόητους λόγους θα το ανακοινώσει προσεχώς.

Η ανακοίνωση πάντως τόσο του ονόματος όσο και των βασικών προτεραιοτήτων του συνδυασμού δεν θα αργήσει και θα γίνει μέσα στο Νοέμβριο.

Το τρίπτυχο του προγράμματος του συνδυασμού είναι καθημερινότητα, περιβάλλον και καινοτομία.

Βασική προτεραιότητα του κ. Παπαστεργίου είναι να οργανωθεί ο Δήμος Τρικκαίων σε μια νέα βάση που θα φέρει τον πολίτη πραγματικά κοντά στην διοίκηση των θεμάτων που τον αφορούν.

Στόχος του είναι να αντιληφθούν οι Τρικαλινοί ότι κάτι αλλάζει στο Δήμο και πως  η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο δήμαρχος είναι το αποκούμπι του κάθε δημότη.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών από το Δήμο, χωρίς αποκλεισμούς, θα έχει ως αποτέλεσμα να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να τους κάνει συμμέτοχους στην προσπάθεια για μια καλύτερη πόλη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος μαζί με στελέχη του συνδυασμού άρχισαν να συντάσσουν και το πρόγραμμα με αποκλειστικό γνώμονα αυτό να είναι υλοποιήσιμο και όχι απλά μια έκθεση ιδεών.

Οι συναντήσεις των μελών του συνδυασμού άρχισαν να πυκνώνουν σε χώρο που βρίσκεται στην περιοχή των Δικαστηρίων.

Αν και είναι νωρίς ακόμα, μέχρι τις δημοτικές εκλογές, ο κ. Παπαστεργίου κινείται μεθοδικά συνεχίζοντας τις επαφές του τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του Δήμου Τρικκαίων.

Απομένει να δούμε αν αυτή του η προσπάθεια θα έχει την αποδοχή των πολιτών, κάτι που θα φανεί όμως, όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

 Πηγή: Trikala Day.gr