Στο Αστικό ΚΤΕΛ ο Δημήτρης Παπαστεργίου. Για μια πόλη προσβάσιμη σε όλους.

Διπλής στόχευσης η χθεσινή επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, και μελών του συνδυασμού «Επανεκκίνηση Τώρα», στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ.
Ο ένας στόχος ήταν η συνέχιση των επαφών για τη λαϊκή αγορά, βάσει της πρόσφατης δέσμευσης του συνδυασμού για ανίχνευση των προθέσεων και συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ετσι, ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Ιωάννου αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν με τον σταθμό τερματισμού στην οδό Ηρώων Αλβανικού Μετώπου, συνδέοντάς τα με τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αστικό ΚΤΕΛ.
Ο δεύτερος στόχος, ήταν η καταγραφή και συζήτηση για τα ειδικά θέματα που απασχολούν το ΚΤΕΛ. Τα προβλήματα που έθεσε ο κ. Ιωάννου, αφορούσαν στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού (κυκλοφοριακό, παράνομη στάθμευση, κ.ά). Έθεσε όμως και πρόσθετα ουσιαστικά θέματα, όπως ο κοινωνικός ρόλος που επιτελούν οι αστικές συγκοινωνίες : μειωμένο εισιτήριο για μαθητές, πολύτεκνους και εν γένει ευπαθείς ομάδες, δωρεάν μεταφορά ΑμΕΑ, κ.ά. Χαρακτηριστικά δε ανέφερε, ότι «το αστικό ΚΤΕΛ αναζητά μια δημοτική αρχή που να συμπαραστέκεται στο ΚΤΕΛ και όχι ο Δήμος να είναι εχθρός. Το αστικό ΚΤΕΛ είναι εργαλείο για τις δημοτικές αρχές και όχι αντίπαλος».
Στη βάση αυτή, ο κ. Παπαστεργίου επανέλαβε τη δέσμευση, θέση και άποψη του συνδυασμού, για αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση αναφορικά με το θέμα της λαϊκής αγοράς. Και επισήμανε, ότι η όποια λύση βρεθεί, θα πρέπει να είναι συναινετική ώστε να συνυπάρξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.Κυρίως, όμως συμφώνησε με την άποψη ότι θα πρέπει στο θέμα των μαζικών μεταφορών της πόλης να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα από τον Δήμο.

Αυτό αφορά σε πρώτη φάση:

– Την επανασχεδίαση δρομολογίων.

– Την επανατοποθέτηση στάσεων, βάσει των σύγχρονων αναγκών των πολιτών.

– Την επέκταση της χρήσης των mini bus και τα απογεύματα, τις ημέρες κατά τις οποίες είναι ανοικτά τα καταστήματα, μετά από διάλογο.

Αυτές οι θέσεις, που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των δημοτών και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Αστικό ΚΤΕΛ, εντάσσονται σε μια συγκεκριμένη λογική που προωθεί ο συνδυασμός:

Πόλη προσβάσιμη για όλους!

– με στόχο την εξυπηρέτηση των δημοτών.

– με γνώμονα την αύξηση του μεταφορικού έργου των αστικών συγκοινωνιών.

– με μέλημα τη μείωση των ρύπων.

– με προτεραιότητα στην οικολογική μετακίνηση.

– με έμφαση στην απόκτηση συνείδησης για χρήση ήπιων μέσων μεταφοράς.

Κύριο ζητούμενο και σκοπός για τον συνδυασμό «Επανεκκίνηση Τώρα», είναι η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την πόλη: τόσο ως προς τη μετακίνηση των πολιτών, όσο και ως προς την επανεκκίνηση της συνείδησής μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι προτάσεις και θέσεις μας συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού και εμβάθυνσης στις ήδη κατατεθιμένες απόψεις, στην ιστοσελίδα μας www.trikalarestart.gr και στο ιστολόγιό μας trikalarestart.blogspot.gr/