Συνάντηση Δημ. Παπαστεργίου με τους αρτοποιούς.

Συνάντηση Δημ. Παπαστεργίου με τους αρτοποιούς. Προτάσεις για την ενίσχυση του κλάδου και την επανεκκίνηση της τοπικής μας οικονομίας.

Εμπεριστατωμένη άποψη και ουσιαστική συζήτηση, για όλα τα θέματα που απασχολούν τους παραγωγικούς φορείς του Δήμου μας, αποκτά ο συνδυασμός «Επανεκκίνηση Τώρα». Στην αμφίδρομη σχέση ανταλλαγής απόψεων και προσπάθειας να τεθούν επί τάπητος, προς επίλυση, όλα τα σοβαρά ζητήματα, ο υποψήφιος Δήμαρχος, Δημήτρης Παπαστεργίου, και μέλη του συνδυασμού, συναντήθηκαν με το ΔΣ του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Τρικάλων.

Οι αρτοποιοί, ένα εξαιρετικά δυναμικό τμήμα της τοπικής μας οικονομίας, έθεσαν ένα πολύ σημαντικό θέμα: την παραχώρηση ενός χώρου, στον οποίον οι ίδιοι θα λειτουργήσουν ως χώρο μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης των συναδέλφων τους. Παραλλήλως, στον χώρο που θα διαμορφώσουν, θα παρουσιάζουν την τέχνη της αρτοποιίας σε μικρά παιδιά, εξηγώντας τη διαδρομή παρασκευής του ψωμιού και των αρτοσκευασμάτων. Έτσι κι αλλιώς, ο συγκεκριμένος κλάδος αποτελεί τον κοινό παρανομαστή πολλών άλλων κλάδων του πρωτογενούς τομέα και, ως εκ τούτου, μπορεί να συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό, σε αναζωογόνηση της τοπικής μας οικονομίας.

Οι αρτοποιοί, επίσης, αναφέρθηκαν σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, (πραγματοποίηση ελέγχων σε σημεία μετα-πώλησης άρτου, πώληση ψωμιού bake off από τα σούπερ μάρκετ, κ.λπ.). Αν και αυτά είναι ζητήματα εθνικής πολιτικής, ο συνδυασμός μας επιμένει ότι μπορούν να γίνουν δράσεις στον τόπο μας, που θα ενισχύουν τους αρτοποιούς και όλους τους κλάδους που περιστρέφονται γύρω από την παραγωγή του ψωμιού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η πρόταση για απαλλαγή του Σωματείου από την καταβολή «ενοικίου» στον «Μύλο των Ξωτικών», από τη στιγμή που προσφέρει δωρεάν δράσεις, αλλά με υψηλό κόστος για αυτό.

Η συγκεκριμένη συνάντηση έθεσε ξανά επί τάπητος το μείζον ζήτημα: με ποιους τρόπους θα μπορέσει να επανεκκινήσει η τοπική μας οικονομία. Ο συνδυασμός του Δημ. Παπαστεργίου έχει ήδη καταθέσει προτάσεις (αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.trikalarestart.gr) και συνεχίζει να επικοινωνεί με τους παραγωγικούς φορείς. Στόχος είναι ένας: η διαμόρφωση ενός πλαισίου, που θα επιτρέπει και στους αρτοποιούς, να αναδεικνύουν σε πολλαπλά επίπεδα την προσφορά τους, με την παράλληλη παροχή διευκολύνσεων από τον Δήμο ταυτόχρονα.