Τι κάναμε!

Εξωστρέφεια

Εντάξαμε τα Τρίκαλα στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης. Τεράστια ευκαιρία αλλά και ευθύνη. Σχεδιάζουμε τη λειτουργία του Δήμου ως πρότυπου Κόμβου περιβαλλοντικής κι ενεργειακής καινοτομίας, για όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις.

Τι κάναμε: Εξωστρέφια

Η αφοσίωσή μας στην ανάπτυξη διεθνών σχέσεων και η ενεργή συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα έχουν ανοίξει νέους ορίζοντες και ευκαιρίες για την πόλη μας. Έχουμε συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα που αναδεικνύουν την καινοτομία και τη βιωσιμότητα, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της πόλης μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα, η στενή μας συνεργασία με άλλες πόλεις, περιοχές και ευρωπαϊκές χώρες έχει ενισχύσει την ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών στους τομείς της τεχνολογίας και της τοπικής διακυβέρνησης. Έχουμε αντλήσει διδάγματα από άλλες επιτυχημένες εμπειρίες και τα έχουμε ενσωματώσει στο δικό μας μοντέλο ανάπτυξης.

Την 4ετία 2020-2023 συμμετείχαμε σε 15 ευρωπαϊκά έργα και συνεργαστήκαμε με περισσότερους από 140 φορείς (Δήμους, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ιδρύματα, Εταιρίες Τεχνολογίας, κ.α.), φέρνοντας πρόσθετους πόρους που ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ενισχύουμε την ευρωπαϊκή παρουσία μας με την ενεργή συμμετοχή σε 11 ευρωπαϊκά έργα, συνεργαζόμενοι με 150 φορείς. Παράλληλα συμμετέχουμε στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις «100 Κλιματικά Ουδέτερες & Έξυπνες Πόλεις μέχρι το 2030» δημιουργώντας μία πόλη πρότυπο, που θα  ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες πόλεις της Ευρώπης.

Εξωστρέφεια
Κοινοποιήστε το: