Χαρμπέα Ιωάννα

Τρικκαίων

Χαρμπέα Ιωάννα

Κοινωνιολόγος - Συγγραφέας

Η Ιωάννα Χαρμπέα είναι κοινωνιολόγος απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην εγκληματολογία. Έχει γεννηθεί στα Τρίκαλα όπου ζει και εργάζεται στο πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι από το 2004. Έχει επίσης εργαστεί στο ΚΕΚ Ευρωπρόοδος Θεσσαλίας, στο δημόσιο ΙΕΚ Τρικάλων ως ωρομίσθια αλλα και σε επιτροπές πιστοποίησης εξετάσεων.

Έχει λάβει μέρος στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL συγκλίσεις με τίτλο: «Καινοτόμες πολιτικές απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Η τοπική αυτοδιοίκηση ως συμπληρωματικός μηχανισμός ενεργών πολιτικών απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής».

Συμμετείχε ως υπεύθυνη για την πιλοτική εφαρμογή των Εργαλείων Gender Impact Assessment και Gender Budgeting στο δήμο Τρικκαίων και παρακολούθησε τα εργαστήρια που διοργανώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο του προγράμματος PROGRESS: «Ένταξη της οπτικής του φύλου με έμφαση στις κοινωνικά μειονεκτούσες γυναίκες σε Δήμους της Ελλάδας».

Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνια κοινωνική έρευνα με θέμα την ευθανασία στην Ελλάδα σε τριμελή ομάδα. Είναι κάτοχος του πιστοποιητικού από τον οργανισμό i-Skills. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων όπως: υπολογιστών, εισαγωγή στο management – διάγνωση ηγετικών ρόλων, εισαγωγή στο Ηλεκτρονικό εμπόριο / e-Επιχειρείν, ανάπτυξη – διαχείριση πρασίνου πόλεων.

Είναι συγγραφέας επτά βιβλίων εκ των οποίων 3 μυθιστορήματα και 4 παραμύθια. Είναι αρθρογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2005 αναλύοντας κοινωνικά θέματα. Επίσης διοργανώνει παρουσιάσεις βιβλίων και συμμετέχει σε τηλεοπτικές εκπομπές για σοβαρά κοινωνικά θέματα.