Παπαμιχαήλ Ιωάννης

Τρικκαίων

Παπαμιχαήλ Ιωάννης

Οικονομολόγος - Λογιστής

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ γεννήθηκε στη Βασιλική το 1960 και κατοικεί μόνιμα στα Τρίκαλα. Φοίτησε στο 1ο Λύκειο Τρικάλων. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός στις Ειδικές Δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών.

Ασκεί το επάγγελμα του Οικονομικού Συμβούλου, φοροτέχνη – λογιστή, αρχικά στην Αθήνα από το 1985 ως το 1990 σε επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα και από το 1991 μέχρι σήμερα διατηρεί αντίστοιχο γραφείο στην πόλη των Τρικάλων. Είναι οικονομικός υπεύθυνος σε πολλές επιχειρήσεις του νομού και της Θεσσαλίας γενικότερα. Ασχολείται με οικονομικές μελέτες σε πολλά επενδυτικά προγράμματα ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Υπηρέτησε ως μέλος του Δ.Σ. Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων από το 2003 ως το 2010 και παράλληλα διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΚ, της ΑΝΕΝΤ και του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλίας. Επί δύο θητείες υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Μετεώρων.

Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Παπία, φιλόλογο, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιούς, το Γιώργο και το Στέφανο, που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα.