Ανθόπουλος Λεωνίδας

Τρικκαίων

Ανθόπουλος Λεωνίδας

Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο Δρ. Λεωνίδας Ανθόπουλος είναι Καθηγητής του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Διετέλεσε Εμπειρογνώμων του Υπουργείου Εξωτερικών, στέλεχος της Α.Ε. «Η Κοινωνία της Πληροφορίας», καθώς και Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Τρικκαίων (2016-2019) στα θέματα της έξυπνης πόλης των Τρικάλων, ενώ απασχολήθηκε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων.

Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ευφυών Συστημάτων Παραγωγής και Ευφυών Πόλεων του ΠΕΚ Ιάσων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στις Ευέλικτες Μεθόδους Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Είναι μέλος διάφορων επιστημονικών επιτροπών, μεταξύ των οποίων co-rapporteur στις ερευνητικές ομάδες SG20 (Έξυπνες Πόλεις), SG5 (Κυκλικές Πόλεις) της ITU και εθνικός εκπρόσωπος στο Metaverse Focus Group της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU).

Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και συνέδρια, ενώ τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην Έξυπνη Πόλη και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.