Μπαντή Δήμητρα

Εστιαιώτιδας

Μπαντή Δήμητρα

Φιλόλογος

Η Δήμητρα Μπαντή γεννήθηκε στα Τρίκαλα και διαμένει μόνιμα στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων! Είναι Αριστούχος Msc Λαογραφίας και Λαϊκού Πολιτισμού και κάτοχος δύο πτυχίων Φιλολογίας, Κλασικής και Μεσαιωνικής – Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Στα Τρίκαλα στα δυο στενά… για το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη» και κάτοχος διπλώματος επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο Πατρών!

Έχει εκπονήσει εργασίες σχετικές με την εκπαίδευση, την διδασκαλία, την λογοτεχνία, την έντεχνη λαϊκή μουσική, τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τους πολιτιστικούς συλλόγους! Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ συμμετέχει στην εκπομπή του Αλέξανδρου Ζαούτσου «Ανοιχτά Μικρόφωνα» της ΕΡΤ Λάρισας, συζητώντας για θέματα Λαογραφικού περιεχομένου! Επίσης, συμμετέχω με εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια!

Είναι Γραμματέας του Λ.Χ.Ο. Τρικάλων «Ασκληπιός», μέλος του Δημοτικού Χορευτικού Συγκροτήματος, μέλος της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων και Χοροδιδάσκαλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογγακίου Τρικάλων!