Μπουρδάκης Αδαμάντιος

Τρικκαίων

Μπουρδάκης Αδαμάντιος

Ιατρός Παθολόγος - Δντής ΕΣΥ

Ο Αδαμάντιος Μπουρδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τα Χανιά. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθήνας. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στο Θεραπευτήριο Ευαγγελισμός και εξειδικεύτηκε στα Λιπίδια, Παχυσαρκία – Μεταβολικό σύνδρομο και στον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Διαβητολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατέχει τίτλο Διδακτορικής Διατριβής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, είναι Διευθυντής ΕΣΥ στην Β’ Παθολογική κλινική και είναι επιστημονικός υπεύθυνος του Ιατρείου Λιπιδίων – Παχυσαρκίας και του Διαβητολογικού Ιατρείου του Νοσοκομείου.

Έχει εργαστεί επί διετία σαν Νομίατρος και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Νομού Τρικάλων.

Είναι ενεργό μέλος επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών όπως της  Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης στον Διαβήτη (πρώην ΔΕΒΕ), της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας  Παχυσαρκίας κλπ.

Είμαι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων με συμμετοχή στις επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις του, όπως η ενημέρωση των πολιτών για θέματα υγείας .Ενεργό μέλος του Συλλόγου Κρητών Τρικάλων .

Ζει μόνιμα στα Τρίκαλα, είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Αγγλικών Ρίτσα Κουβάτα και έχει δύο κόρες. Είναι δημότης του δήμου Τρικκαίων με οικογενειακή μερίδα συνεχώς από το 1991.

Ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη χαρά στο κάλεσμα του υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Σακκά, διακρίνοντας σε αυτόν ήθος, εντιμότητα και όρεξη για δουλειά και αποφάσισε να μετάσχει ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος στο ΔήμοΤρικκαίων με το συνδυασμό «Επανεκκίνηση v3 – Τα Τρίκαλα στα καλύτερά τους!».