Σαρακατσάνου Ευαγγελία

Τρικκαίων

Σαρακατσάνου Ευαγγελία (Εύη)

Νοσηλεύτρια

Η Ευαγγελία Σαρακατσάνου γεννήθηκε το 1982 στα Τρίκαλα όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε το 1999 από το 2ο ΤΕΛ Τρικάλων με πτυχίο Ανθοκομίας – Κηποτεχνίας. Σπούδασε στο Τμήμα Νοσηλευτικής της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης «Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείρισης Κρίσεων» με κατεύθυνση «Επείγουσα Φροντίδα Υγείας» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Από το 2007 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως νοσηλεύτρια σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα (Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ΚΑΤ). Με 15ετη εμπειρία στο χώρο του χειρουργείου πλέον έχει ρόλο συντονισμού των τμημάτων στα οποία εργάζεται.

Είναι ενεργό και δραστήριο μέλος της Ε.Ν.Ε. (Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος), της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο.-Ε.Σ.Υ. (Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Ε.Σ.Υ.) και του Ε.Σ.Ν.Ε. (Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος)

Συμμετέχει ενεργά στις συνδικαλιστικές δραστηριότητες καθώς και στον συντονισμό και στην εξέλιξη των θεμάτων υγείας παρουσιάζοντας και πλούσιο ερευνητικό συγγραφικό και επιστημονικό έργο με τελευταίο την συμμέτοχη της με 2 ανακοινώσεις στο 16ο ετήσιο συνέδριο των νευροχειρουργικών νοσηλευτών στο Μέγαρο Αθηνών 30 Ιουνίου 2023.

Αποφάσισε να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση στο πλευρό του Νίκου Σακκά και του συνδυασμού «Επανεκκίνηση v3 – Τα Τρίκαλα στα καλύτερά τους!» για να συμβάλλει στην ενίσχυση της προσπάθειας του Δήμου να αναπτυχθούν και να οργανωθούν αρτιότερα οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας προς όφελος των δημοτών καθώς επίσης και στο σύνολο των κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου.